Årets fangst

Fisket i tjennene på Høgevarde har vært svært bra denne våren/sommeren. Vi har fått mange meldinger om fangster på flere kilo og fisker  på både halv- og kiloet. Det gleder oss ekstra at så mange barn og ungdom benytter tjennene på Høgevarde. Noe bedre enn fangsten under er det vel vanskelig å få?

En utrolig fiskehistorie - noen bedre

 
Sånn kan det gå når man er på rett sted til rett tid – 20 ørret med samlet vekt over 8 kg, tatt i flere av tjenna på Høgevarde 16 mai i år.

 

2 tanker om “Årets fangst

 1. Stein F sier:

  Du har jo et poeng Håkon !
  Men her var det to personer som fisket, og mange mindre fisk ble pent satt ut igjen.
  Fiskereglene på Høgevarde begrenser også lovlig fangst til fisk med minimum 25 cm lengde.
  Fyrisjøen er forøvrig det av våre tjenn og vann hvor fisken har dårligst kvalitet – antatt pga overbefolkning – og hvor det er fornuftig å ta opp fisk for å bedre bestanden.
  Hvis du har tatt mye fin fisk i sommer, så ville det være fint om du kunne gi foreningen fangstrapport med vekt og lengde på fisken, slik at vi kan føre statistikk mht kvaliteten. Vi regner ut fiskens kondisjonsfaktor , av betydning for fremtidig kultivering.

 2. Flott fangst må jeg innrømme. Men hvis vi alle tar 20 ørreter og ikke slipper noen tilbake, er jeg redd det ikke blir særlig mye å fiske etter!! Fisket selv i Fyrisjøen i sommer og fikk mye fin fisk. Største på ca 750 gr. De fleste ble sluppet pent ut igjen. Anbefaler alle til å vise moderasjon 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s