ENDELIG AVKLARING AV FISKEKORTORDNING

Omsider er det klart:  grunneierne innfører fra 15. mai fiskekort på Høgevarde.

Fylket har i mellomtiden gitt negativ tilbakemelding med hensyn til gratis kalking, så fiskekortet hjelper ikke fiskeforeningen i så måte.

Salg av kortet skjer i grunneiernes regi.

Grunneierne begrunner kortordningen med de betydelige utgiftene de har ved blant annet leiekostnader for fiskerettigheter i tjenna.

Fiskekortet blir å få kjøpt i flere varianter, og for de fleste av oss er nok hyttekortet det interessante:  kortet vil antatt koste mellom kr 200 og kr 300, og gir rett til fiske for alle på hytta.  For andre fiskeinteresserte blir det antatt sesongkort, og kanskje også kort med kortere gyldighet.  Grunneierne planlegger kortsalg via mobiltelefon, og vil komme tilbake med detaljer.

I fjor gikk inntektene fra den frivillige fiskeavgiften direkte til oss i foreningen, og dette ga oss kjærkomne midler til kultiveringen, men dessverre ikke nok til kalking av alle tjenna, og slett ikke til Fyrisjøen, som jo krever mer kalk enn samtlige av tjenna, hvis det skal gi ønsket effekt !

Flere av våre medlemmer gjorde sist år en iherdig innsats med kalking fra gummibåt, men dette er for krevende til at det kan fortsette. Antagelig blir det helikopterkalking i våre nærområder denne sommeren, og i så fall håper vi å henge oss på, hvis vi får økonomi til det.  Grunneierne har lovet oss en betydelig del av de midlene fiskekortet genererer, så vi håper at alle stiller seg positive til den nye ordningen.

For de av dere som allerede har betalt inn et beløp for inneværende sesong, skal vi samkjøre konti med grunneierne, slik at det blir harmoni med fiskekortordningen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s