Fiskekonkurransen på Høgevarde

Lørdag 9 august gjennomførte foreningen årets fiskekonkurranse . Mer enn 30 deltagere stilte forventningsfulle med stenger, mark og sluk i Lavvo-området ved Fisketjenna. Været var bra, og en fin bris lovet godt for mulighetene for fangster.

IMG_9108IMG_9110

Presis klokka 1200 gikk startskuddet, og i løpet av 5 minutter var begge Fisketjenna omkranset av ivrige fiskere i alle aldre. Klokka 1400 skulle alle snører opp av vannet, og deltagerne og øvrige familie og venner kikket med spenning på alle med plastposer som kunne inneholde fisk!

Og riktig nok – noen hadde fått fangst, og til dels stor fisk!

Alle fangster ble nøyaktig veiet og målt, og så var det premieutdeling. Spesielt hyggelig var det at flere store fisker ble tatt av svært unge, og svært stolte fiskere!

I klassen for barn fikk vi tre heldige vinnere. Den største fisken fikk Synne Gabrielsen. Hun landet en fin ørret på hele 544 gr. Også Ida Kristine Sola Steen fikk en fin ørret, den veide 463 gr. Jonathan Braathen fikk den tredje største fisken – en ørret på 156 gr.

IMG_9125IMG_9120

IMG_9127IMG_9118

IMG_9129IMG_9122

I klassen for voksne var det i år som i fjor Roar Steen som stakk av med seieren. Han fikk en ørret på 587 gr.

Leif Arne Berget i fiskeforeningen hadde også i år gjort en solid jobb med å skaffe fine premier, i form av fiskeutstyr, stenger, sneller og fiskevesker. Og alle fikk diplom for innsatsen.

Formann Stein Finstad benyttet anledningen til å takke grunneierne og Høgevarde Vel for økonomiske bidrag, til støtte både for fiskekonkurransen og kultiveringstiltak for tjenna, og sa seg godt fornøyd med at antall deltagere i fiskekonkurransen har økt fra i fjor til i år.

Vel møtt neste år !