Fiskekonkurransen sommeren 2016

resized_20160910_153746Av praktiske årsaker ble årets fiskekonkurranse lagt til lørdag 10.september, og altså et par uker senere enn det som har vært vanlig i foregående år.  Fiskeforeningens ledelse var litt spente og bekymret for at datoen skulle være i seneste laget, og at værgudene skulle skape problemer for gjennomføringen.

Frykten viste seg heldigvis å være ubegrunnet:  dagen opprant med brukbart vær og fin temperatur – 17 – 18 grader og fortsatt sommer.Det var også gledelig å registrere mer enn 50 deltagere, med fin fordeling på både barn og voksne.

Fiskeforeningen, i samarbeid med grunneierne, hadde for sikkerhets skyld hentet settefisk på klekkeriet på Hovet dagen før konkurransen, og kunne forsikre de ivrige konkurransedeltagerne om at et betydelig antall antatt bitevillig ørret nettopp hadde blitt satt ut i Fisketjenna.

Etter to timers iherdig innsats gikk sluttsignalet, og alle deltagerne trakk tilbake til Lavvo-området , hvor innveiing av fanget fisk skulle finne sted.

Og fisk ble det! I barneklassen var det Herman Knutsen som fanget den største fisken:  han kunne stolt presentere en flott ørret på 371 gram.  Men han ble tett fulgt av både Ida Kristine Steen og  Philip Marcus Øyen, med fisk på henholdsvis 334 og 323 gram. Ida fikk også størst samlet vekt, med 573 gram fordelt på to fisk, foran Benjamin Øyen, som trakk opp totalt 6 fisk, med samlet vekt på 478 gram.

I voksenklassen regjerer nå Runar Holmbu. Han landet en fisk på 364 gram. Sølvet gikk til Bjørn Willadsen, med en fisk på 221 gram. Bjørn fikk også størst samlet vekt, med i alt tre fisk på til sammen 381 gram.

Vinnerne mottok sine premier i form av fiskeutstyr, og alle barna fikk også sine deltagerpremier i form av spinnere, som forhåpentlig kan bidra til flere fangster neste år…

Så var det grilling av pølser og en liten fiskeprat, en takk for fremmøte og deltagelse, og en oppfordring fra arrangørene om vell møtt neste år , gjerne i følge med enda  flere venner og familiemedlemmer.