Fiskevann

Vårt fiskeområde omfatter grovt sagt halvparten av Fyrisjøen (1), de tre Eitjenna (3) ( også kalt Litjenna på kartet), Holmetjenna (2), de to Fisketjenna (4), Sauvalltjennet (5) og Sauvallsdammen (6).

Tallet bak fisketjennet/vannet referer seg til referansen som du finner på fiskekartet lenger ned i denne meldingen.

I Sauvallsdammen er det mye fisk, men tildels av beskjeden størrelse. Antagelig er dette et gunstig sted for å introdusere ungene til sportsfiskets gleder;  lett å kaste uten å sitte fast, og ofte lett å få napp.

Veien via Gulsviksetrene og opp til Sauvallsdammen er privat, og skal du fiske der, så parker eventuelt bilen øverst i Høgevarde 3, og ta stien derifra, istedet for å skape irritasjon hos grunneier ved parkering på hans grunn.

I begge Fisketjenna setter fiskeforeningen jevnlig ut fisk, bl.a. fordi det fiskes mye her, både av liten og stor.

I Fyrisjøen gjøres det intet kultiveringsarbeide. Delvis skyldes dette at sjøen er nærmest overbefolket av fisk, og det er forholdsvis sjelden å få fisk her over 200 – 300 gram. Samtidig har vi kun kontroll over Fyrisjøen fra oset og til midt på – der sjøen innsnevres. Bortenfor dette punktet er det andre grunneiere enn våre på Høgevarde, og disse har hittil ikke vært interesserte i å bidra med penger til f.eks. kalking. Det er heller ikke tillatt med fiske for den bortre delen av Fyrisjøen.

Både i Eitjenna, Holmetjenna og Sauvalltjennet settes det hvert år ut en god del fisk, vanligvis toåringer, som veier ca 200 gram. Enhver fisk under 25 cm lengde, og som ikke er direkte skadet, setter vi skånsomt ut igjen, slik at den kan vokse seg stor og feit frem til neste gang ! Husk på å dyppe hånden i vann før du tar i fisken; – den har et beskyttende slimlag som fort blir skadet hvis du berører den med tørr hånd. Da kan den bli angrepet av sopp eller på annen måte skadet.

Vi tilstreber å kalke tjenna minst en gang årlig, såfremt vi har midler til dette. Det gleder oss at ph-verdiene har økt jevnt og trutt under denne prosessen, og nå har vi ph over 6,00 i nær samtlige tjenn. Dette er gunstig for ørretens trivsel og vekst.

Skitt fiske til dere alle !

Oversiktskart fiske

Kartet viser følgende fisketjenn/vann:

1 Fyrisjøen

2 Holmetjenn og Lille Holmetjenn

3 Øvre, Midtre og Nedre Eitjenn (også kjent som Litjenn)

4 Fisketjennene ved Brennåsen (ved infotavla)

5 Sauvallstjenn

6 Sauvallsdammen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s